4. 7. — 8. 7. 2022

MUSICAGORITIENSIS

International Masterclasses

MUSICA GORITIENSIS

InternationalMasterclasses

Izpopolnjevalni tečaji z mednarodno priznanimi mentorji v organizaciji Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel. Tečaji so namenjeni študentom vseh stopenj in učiteljem, ki želijo študijsko poglobiti svoj repertoar. Nudili bodo napotke o tehniki izvajanja, predloge za stilno interpretacijo in pri pevcih tudi osnovna pravila odrske umetnosti. Tečajnik predstavi skladbe, ki jih želi obdelati.

MUSICA GORITIENSIS

InternationalMasterclasses

4. 7. – 8. 7. 2022
SCGV Emil Komel
Viale Xx settembre 85
34170 Gorica

PRIJAVA

2022

Armin Ćoralić,  piano

Armin Ćoralić je dobitnik več 10 prvih, številnih drugih nagrad in priznanj na državnih ter mednarodnih tekmovanjih. Kot učenec GŠ Idrija je pod mentorstvom prof. Helene Plesničar na TEMSIGU leta 2004 in 2007 prejel zlato plaketo ter 1. nagrado. Leta 2007 je nadaljeval šolanje na SGBŠ v Ljubljani pri prof. Sijavušu Gadjievu ter osvojil več mednarodnih nagrad. Leta 2009 je opravil sprejemni izpit na Royal College of Music v Londonu ter leta 2010 pričel s študijem pri prof. A. Zolinskem. Koncertiral je po vsej Sloveniji, Avstriji, Italiji, Španiji, BIH, Veliki Britaniji. Snemal je za Radio Koper, RTV Slovenija, ORF ter BBC. Osvojil je več internih nagrad, na primer RCM-Beethoven Prize, H.W. Award in Virtuoso Prize. Svoje umetniško in pedagoško znanje je izpopolnjeval na seminarjih pri pianistih, kot so I. Lazko, C. Elton, S. Hough, B. Douglas, J. Lill, ter prisostvoval na urah pri umetnikih, kot so A. Brandel, A. Schiff, M. Uchida, L. Lang, Emanuel Ax. Aprila leta 2014 je z odliko diplomiral. Nastopil je kot solist z različnimi orkestri, med drugim s Slovenskim simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom G. Pehlivaniana in M. Rogina. Leta 2016 je z odliko magistriral (MMus) na RCM. Trenutno je profesor klavirja na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici (Italija) in na Glasbeni šoli Nova Gorica. Vodi različne delavnice ter mojstrske tečaje, dejaven pa je tudi na Akademiji za glasbo v Sarajevu. Njegovi učenci dosegajo visoke nagrade in priznanja ter pohvale na raznih državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Elvira Hasanagić, voice

Sopranistka Elvira Hasanagić je diplomirala in magistrirala na Visoki šoli za glasbo in gledališče ter na Gledališki akademiji August Everding v Münchnu v razredu profesorjev E. Wiens, D. Evangelatos, H. Deutscha in C. Dutilly. Je dobitnica nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih.  Za umetniške dosežke v letu 2017 ji je mesto Dresden in Nemško društvo za podporo opernih pevcev podelilo naslov »Mlada umetnica leta 2017«. Elvira Hasanagić je nastopala v prestižnih opernih hišah kot so:  Staatsoper u.d. Linden Berlin, Deutsche Oper Berlin, Teatro Colón Buenos Aires, Staatstheater am Gärtnerplatz München, Prinzregententheater München, Staatstheater Saarbrücken, Staatstheater Kassel, Nationaltheater Mannheim, Opera Ljubljana, Staatstheater Schwerin, Theater St. Gallen, itd. Sodelovala je z dirigenti kot so: Ulf Schirmer, James Conlon, Julian Salemkour, Klaus Arp, George Petrou, Wolfram Chris, Uroš Lajovic, Alexander Drčar in z režiserji kot npr. Rosamund Gilmore, Oliver Tambosi, Andreas Baesler, Ruben Szuchmacher, Wolfgang Quetes, itd. Pela je z znanimi solopevci, med temi  Ramón Vargas, José Cura, Sabine Hogrefe in v letu 2019 s Plácidom Domingo. Velika ljubezen do koncertnega petja je sopranistko popeljala na odre odmevnih festivalov, kot so Festival Ravinia v Čikagu, Heidelberška pomlad, festival v portugalskem Estorilu, Ljubljanski festival, ter na koncertne odre Slovenske filharmonije,  Filharmonije am Gasteig v Münchnu in Filharmonije v Kölnu, Cankarjevega doma Ljubljana, kjer je med drugim izvajala tudi Straussove Štiri poslednje pesmi ter Mahlerjeve sinfonije. Redno gostuje tudi kot pevka sakralnih del v katedralah v Frankfurtu in Regensburgu. V sodelovanju z Bavarskim radiom in orkestrom je posnela opero skladatelja Simona Mayra »La Lodoiska« v vlogi Resiske. Februarja 2018 pa so, v sodelovanju z Založbo kaset in plošč RTV Slovenija, izdali njeno prvo zgoščenko samospevov z naslovom  ElSoprano – Hrepenenje.

TajništvoMusica Goritiensis

Viale XX Settembre, 85 34170 Gorizia

+39 0481/532163